Uppkomsten av vindrutetorkare

Vindrutetorkare är idag något som inte enbart används på bilar. Nästan alla sorters fordon, som båtar, flygplan och bussar, använder denna praktiska bilkomponent.

Idén föddes hos den amerikanska kvinnan Mary Anderson då hon åkt tåg och såg hur lokföraren tvingades öppna de främre fönstren på grund av snöfall.

Hon fick dock avslag när hon föreslog idén för det första företaget, de ansåg inte uppfinningen vara nödvändig och något som skulle kunna säljas, men något decennium senare använde sig nästan alla bilar av detta hjälpmedel. Folk överlag var från början väldigt skeptiska, varför inte bara köra på som man alltid gjort? Genom att ta bort framrutan om det skulle börja regna/snöa, köra vidare och sen sätta på den igen när det slutade.

Dagens vindrutetorkare har såklart utvecklats en hel del, nya funktioner och anpassningar efter dagens fordon, men grundidén är densamma.

Enkelt sätt kan man säga att vindrutetorkare består av en motor, ett kraftöverföringssystem, en eller flera torkararmar med torkarblad och ett spolarsystem med spolarvätska. Numera är det även lag att det måste finnas vindrutetorkare med spolarvätska på bilar i Sverige.

Idag finns det massor av olika sorters vindrutetorkare. Utvecklingen har gått snabbt och olika modeller lämpar sig bäst för olika bilmodeller. Den vanligaste är dock med två armar som rör sig parallellt med varandra och skrapar bort vätskan. Torkarbladen blir utslitna och slipas ner så det är viktigt att byta dem då och då för maximal funktion.

BOSCH är en enormt stor och världskänd koncern, de distribuerar sina bildelar och tekniska utrustning på 146 platser världen över. Deras främsta kännetecken är den höga kvaliteten, något som håller dem kvar på marknaden år efter år utan att minska i popularitet. De är ett tillförlitligt bolag.

Utbudet är mycket brett då de inte enbart riktar sig till ett eller två bilmärken utan till en betydligt bredare kundkrets.