Mät avståndet fram till golfhålet

 

 

Att kunna mäta avstånd på golfbanan fyller flera funktioner.  Det handlar exempelvis om att kunna planera sitt spel och mäta avståndet fram till hålet för att avgöra val av klubba och styrka. Men det handlar också om att mäta hur långt man lyckats slå i jakten på de rekordlånga utslagen.

Några av de produkter som hjälper till med detta hamnar inom familjenamnet Golf Gps.  Det är Gps-baserade produkter som kan avgöra avståndet på ett eller annat sätt.

 GPS-Klocka, eller golfklocka som den även kallas,  är en av de vanligaste och enklaste sätten. Framförallt är klockan så lätt att ha med sig var man än är på banan. Klockan visar tydligt de avstånd som spelaren behöver under spelets gång.

 Den som vill ha mer avancerade funktioner kan välja en GPS-enhet. Det ser ut som en handburen GPS och har fördelen att den kan visa layout vid hålet och hur långt det är till hinder. En digital variant av en banguide i pappersformat alltså. Men med fler finesser. Fördelen är funktionerna, nackdelen är att den är lite större att bära med sig. Men den trivs bra med klubborna i golfbagen…

 En lite annorlunda variant är laserkikaren. Genom att titta i kikaren och använda sig lasern som den använder kan man få fram exakt avstånd till en punkt längre fram på banan. Den ger ett extremt exakt svar men det kräver att man verkligen kan se den punkt man vill mäta mot.  Kan man det inte fylle r inte kikaren någon funktion.

 Frågan är om inte mobiltelefonens GPS-funktion är det enklaste. Fördelen är at man ändå har med sig telefonen och genom att ladda hem en app för banan får man lätt fram olika avstånd. Nackdelen är att den inte är lika pålitlig gällande exakthet eftersom det krävs att telefonen har bra sattelitmottagning.