Förångare från Behr

Den viktiga förångaren.
Denna komponent utgör en viktig del av luftkonditioneringssystemet på fordon. Tillsammans med kompressor, kondensor, expansionsventil och filtersystemet utgör dem de viktigaste delarna av luftkonditioneringen. I detta system är förångarens uppgift att sköta avdunstningen av köldmediet, den ska även ta upp värmen som kommer in i systemet från utsidan så det inte blir upphettat. Detta ger en kylning av kompressorn som är nödvändig.
Förångaren är gjord i aluminium och sitter i det inre blocket av luftkonditioneringen. Tyvärr så händer det att den utsätts för korrosion på grund av materialet den är konstruerad i. En icke fungerande förångare kan resultera i illaluktande kabin (av bakterier som gillar miljön i förångaren – ständig fukt och dammigt) och även ett visst läckage i kabinen. Att reparera förångare är inte en enkel match då den sitter väldigt krångligt till. Det bästa är att byta den då det uppstår fel på denna. Detta syns som tur är på instrumentbrädan som en symbol så du vet säkert när det är just förångaren som behöver bytas ut.
Det fullständiga namnet på detta företag är Behr GmbH & Co KB, men här skrivs enbart Behr. De är ett tyskt företag inom bilindustrin som startades för över 100 år sedan (1905) som ett litet familjeföretag. De har dock vuxit till sig rejält nu och har idag blivit en enorm koncern, en av de främsta leverantörerna i världen idag. Deras omsättning 2006 beräknades till 3,2 miljarder Euro vilket säger en del om deras popularitet. Företaget har nästan 20 000 anställda runt om på jorden.
Behr är specialiserade på luftkonditionering, både inom bilar och motorkylsystem mer allmänt. Störst fokus ligger på medelklass bilar, men de tillverkar även till mer kommersiella fordon och lyxbilar.
Stor del av tillverkningen sker i Europa men även i USA finns en del fabriker på fyra ställen i landet.

Info: Bildelar-Online.SE