Vita tänder – hur gör man?

De senaste 40 åren så har skönhetsidealet gjorts så att man numera måste ha vita tänder då det annars ses som väldigt ofräscht eller i alla fall fullt om man har gula tänder. Därför så har tandblekningen vuxit i en otrolig takt där vi idag har ett trettiotal företag som specialiserat sig på att förse svenska folket med tandblekning hemma genom att man beställer hem ett tandbleknings kitt via en webbplats.

Då man numera inte ens behöver gå till tandläkaren för att göra en tandblekning med priserna som det medförde så kan man numera beställa hem ett sådant kitt för runt 500 kr vilket är en dryg 6te del av vad det skulle kostat att gå till en tandläkare för att göra sin tandblekning.

Men det jag själv kommer ihåg av mina diskussioner med tandläkare är att när man gör en tandblekning så slipar man tänderna och därmed tar bort en del av den livsviktiga emaljen och därför riskerar att få mer hål och sämre tänder i framtiden. Nu vet jag inte om detta fortfarande stämmer men det skulle i så fall visa på att man inte alltid sätter hälsan före skönheten vilket är något som inte stämmer med ett annat ideal som vuxit fram på senare år där vi ska vara så hälsosamma som möjligt.