Tips för att ta hand om hyn

För många som eftersträvar fin hy kan en lång, vaken natt vara förödande. Är man vaken länge kommer oundvikligen också de mörka ringarna under ögonen morgonen efter. Samma jobbiga känsla kan uppstå när man ska på fest och plötsligt upptäcker en finne i pannan. Nedan följer ett par tips på hur kvinnor kan ta hand om hyn på bästa sätt.

Ta alltid bort sminket innan läggdags

Det är många som slarvar med det här – men det är mycket viktigt för huden att få andas. Sminket bör därför alltid, utan undantag, tas bort innan läggdags. Med mycket smink under en längre tid kan märken i ansiktet uppstå, då sminket har en tendens att täppa igen porerna.

Om du inte har bra sminkborttagning, doppa helt enkelt en bomullstuss i olivolja och massera huden försiktigt för att få bort smink och smuts. Glöm inte att en bra ansiktsmask gör under för huden och bör användas regelbundet.

I solen

Det är mycket viktigt att hyn skyddas i solen. Det här är allra viktigast att tänka på om man är på semester, men även under de solstarkaste månaderna i Sverige. Dock bör man även vara medveten om att både snö och is reflekterar UV-strålning starkt, även om det tar lite längre tid att bli solbränd på skidsemestern än på strandsemestern.

För mycket sol kan i längden orsaka rynkor och göra att huden åldras snabbare än vanligt.

Tänk på kosten

Föga förvånande är det också viktigt vad man äter. En kost bestående av frukter grönsaker, protein och vitaminer kommer i längden göra att huden ser bättre ut än om mycket skräpmat äts. En diet som gör att huden ser särskilt levande ut är full av vitamin C och har en låg andel fett och socker.

Tipset inskickat av Markus vars egen blogg kan följas här.