Sveriges bästa spa? – Finns i Falkenberg

Vad är viktigast för dig när du åker på spa? Lugnet och tystnaden? Exklusiv inredning och uppassning som om du vore en kung? Kanske de udda behandlingarna?

Självklart är det olika från person till person vad man prioriterar i val av spa men frågar man Expressen är det i alla fall The Retreat Club i Falkenberg som vinner titeln ”Sveriges bästa spa”. Det är i alla fall vad de skrev när de för något år sedan ställde ett stort antal lyxspa mot varandra runt om i Sverige.

Det var många otroligt lyxiga spaanläggningar med i jämförelsen och en sak är tydlig – västkusten dominerar. Den som söker efter spa Göteborg, i Falkenberg eller i Båstad kommer inte bara ha ett stort utbud att välja mellan – man kommer även kunna välja mellan ett stort antal riktigt exklusiva anläggningar.

The Retreat Club

Vad var det då som gjorde att Expressen valde att ge första priset till The Retreat Club? Framförallt handlade det om exklusivitet. Då handlar det inte bara om lyx utan även unikhet.

The Retreat Club renoverades för några år sedan och gjorde då en riktigt ”ansiktslyftning”. De satsade helt och hållet på att ligga på toppen gällande allt från behandlingar och inredning. Redan i entrén möts besökaren av känslan av lyx då man får ett glas cava i handen innan man tar sig vidare in på anläggningen.

Väl därinne väntar klassiska inslag av lyx dvs. guld och marmor. Men ändå inte i överflöd då det inte brukar uppskattas i den svenska kulturen. Njut av lerinpackningar, det turkiska badet Hamam eller klassiska massagebehandlingar.

Inredningsmässigt är de även exklusiva då de valt ett nytt koncept. Nu finns det små olika ”njutningsstationer” som delar upp anläggningen på ett tydligare sätt.

Prismässigt ligger The Retreat Club något över medel. Men med tanke på vad man får är priset ändå klart godkänt.  Det kostar ca 1800kr per person för del i dubbelrum. Då ingår både frukost och middag samt besök i deras spa som i tidningar flera gånger lyfts upp som ”Sveriges bästa spa”.

Passar inte The Retreat Club dina behov och önskemål? Se övriga spahotell här.