Riktade ansiktsbehandlingar inte mest lönsamma

Krämer, masker och salvor kan göra underverk. Men i vissa fall önskas ett ingrepp för att ta bort plitor eller annat som känns jobbigt att ha i ansiktet.  Utbudet av plastikkliniker är stora men det är även beloppen som det kostar. Får man inte remiss från ett sjukhus så är det till att betala själv och då handlar det inte sällan om summor över 10.000kr. För att möta detta behov har flera kliniker finansieringslösningar som de erbjuder,. Det kan vara avbetalning eller lån som marknadsförs som ”Specialanpassade för vårdfinansiering”. Men studerar man dessa alternativ noggrant visar det sig inte alltid vara ett lysande alternativ. Vi har ställt ett par kliniker (valt att inte namnge dem) mot sidan mot sidan Bästaprivatlånet.se som listar räntor på privatlån i Sverige.

Dessa skönhetslån lån är alltid utan säkerhet. Detta i likhet med ett privatlån hos en vanlig bank eller kreditinstitut.  Man betalar varje månad och väljer hur lång tid som återbetalning ska ske på. Det är alltså identiska med privatlånen. Men en sak skiljer. Det är räntan.

Hos de kliniker vi tittat på har räntan legat på ca 8%-10% och maximal lånesumma 200.000kr. Återbetalning har kunnat ske på upp till 10 år.

Om detta ställs mot de bästa bankerna gällande privatlån så är skillnaderna stora. Det är inte ovanligt att man kan låna upp till 500.000kr och amortera upp till 15 år. Men framförallt skiljer det sig i ränta. Räntenivån på de bästa privatlånen är idag kring 3%. Självklart beror det på enskilda faktorer så som ekonomi och andra lån men det är långt upp till de 10% som flera kliniker erbjuder.

Att jämföra klinik är självklart extremt viktigt. Men minst lika viktigt är det att ställa de olika finansieringslösningarna mot varandra. Det skiljer rätt mycket.