Hur väljer man rätt flyttfirma?

Oavsett om det är en privatperson eller ett företag som ska flytta och man vill ha hjälp av en flyttfirma så vill man veta att det är ett seriöst företag som verkligen håller vad de lovar. Vilken väg ska man då gå för att veta att man verkligen får valuta för pengarna?

  1. 1.     Interna Referenser

Att ha goda referenser är bland det viktigaste för företag och särskilt när det gäller tjänster. Hör dig för i din bekantskapskrets om det är någon som har anlitat en flyttfirma tidigare som de är nöjda med. Om så inte är fallet så lägg ut en tråd på Facebook. Här kommenterar både kända och okända vänner om företag de skulle rekommendera eller inte rekommendera. Att däremot lägga ut trådar på forum på nätet är inte lika säkert. Detta eftersom man inte vet vem som svarar och rekommenderar flyttfirman. Det kan ju till och med vara ägaren…

  1. 2.     Externa referenser

Många flyttfirmor lägger ut referenser på sin hemsida för att visa vad folk tycker om dem. Det är inte helt oväntat att alla är positiva eftersom företaget själv väljer vilka de vill publicera. Men det betyder inte att man inte kan få ut något av det. Kanske visar det sig att de tidigare anlitats av en kollega, företagskund eller liknande som du sedan kan kontakta och höra med för att se vad de tycker.

  1. 3.     Google

Inget svar är längre än en Googlesökning bort. Söker du på flyttföretagets namn och går igenom de 20 första träffarna kan du  hitta kommentarer om företaget. Man ska komma ihåg att de flesta som är positiva inte skriver något men att de negativa är snabba att lyfta fram sin åsikt. Men trots detta så ger det en fingervisning om hur flyttfirman uppfattas.