Tre sätt att köra bort skräpet

För den som har en mängd skräp som ska bort från gården finns det olika alternativ. Att köpa in tjänsten som gör att ett företag kommer och hämtar allt är smidigt. Men även om man bestämmer sig för det kvarstår frågan vilken av deras tjänster som ska användas.

Container – Passar bäst för de som har riktigt mycket att slänga. Sopföretaget kör då ut en container som placeras på gården. Sedan är bara att fylla den med allt skräp och ringa företaget när man vill att den ska hämtas åter. De största modellerna tar hela 10 ton och så mycket skräp bör man väll inte ha hemma.

Junkbag – De går under lite olika namn så som Junkbag eller BigBag. Men poängen är densamma. Extremt stora ”kassar” som fylls med skräp. Dessa finns olika storlekar och rymmer ca en kubikmeter skräp. Perfekt när man vill vara lite mer flexibel och för småsaker.

Hämtning direkt – Ett ytterligare alternativ är att sopföretaget kommer ut med lastbil och hämtar skräpet direkt. Det är det bekvämaste alternativet då man enbart behöver lägga allt i en stor hög. Vill man hålla nere kostnaden sorterar man soporona först i olika högar utifrån hur de ska slängas på återvinningen.

Lyft inte ett finger – Det klart enklaste alternativet då man inte behöver göra något själv. I likhet med ovan kommer sopföretaget ut och tar hand om soporna men man behöver inte ens lägga det i högar. Ett exempel är vid dödsbo då hela bohaget ska bort. Allt som är värdefullt har plockats ur lägenheten så resten ska slängas. Istället för att ta ut allt själv anlitar man städfirman som både plockar, packar och sopsorterar. Enkelt och snabbt.

Info till denna artikel är tagen från www.junkbusters.se – ett företag i Stockholm som hjälper till med skräphantering.