Att behandla fett hår

Fet hy resulterar ofta i acne vilket inte anses vara snyggt enligt de flesta. Fett hår kan även det ställa till problem med acne och då inte sällan i hårbotten. Dessutom är det relativt jobbigt att forma och göra sin frisyr som man vill om man kämpar mot fetheten. Men finns det lösningar.

För det första bör man tänka på vilka produkter man använder i dagsläget. Orsaken är att fel produkter på ett hår kan resultera i att det blir fett. Gå till en hårspecialist och fråga vilka produkter du ska använda och vilka du bör undvika. Är ditt feta hår ett resultat av fel produkter kommer det att neutraliseras bara du väljer bort dessa.

För det andra kan frekvensen på hur ofta du duschar gör effekt. Det betyder inte nödvändigtvis att du ska duscha en gång per dag bara för att du har fett hår. Prova dig fram och ge det tid. Bestäm dig för en provperiod på kanske två månader med en produkt och en frekvens. Det stora felet många gör är att de bryter en behandling efter en vecka eftersom de inte fått det resultat de var ute efter. Men allt tar tid och det är klart lättast att utvärdera något om det genomförts under en längre period.

Har dina föräldrar samma problem eller haft samma problem kan även lösningen finnas hos dem. Med andra ord – är det ärftligt är även svaret ärftligt. Fråga dem vilka produkter de testat och prova samma. Det är inte säkert att det blir samma effekt men chansen är i alla fall större. För det man bör komma ihåg är att allt handlar om individuella behov och lösningar. Det svåra är bara att hitta rätt lösning på rätt hår.

Och du – det är lättare att behandla fett hår än en för fet mage.