Dags att ackumulera lite vuxenpoäng – Försäkringar för studenter

Jag satt och lirade lite ”Call of Duty” hemma i min studentkvart här om dagen då handkontrollen slant och var nära att fara in i min superläckra UHD 60-tummare – jag ägnade halva sommaren åt att få råd med, då det slog mig; Är jag försäkrad ifall något skulle hända?

Farsan har alltid avrått mig från dessa tilläggs-försäkringar som erbjuds i elektronikvaruhusen då han hävdat att familjens hemförsäkring med drulle-tillägget (även kallat allriskförsäkring) blir mycket billigare i längden. Men involverar den även mig nu – trotts att jag studerar på annan ort? Ut och ”googla” på nätet, och nej; Familjens hemförsäkring gäller bara för de personer som är inregistrerade på den aktuella adressen.

Suck.
Ut i försäkringsdjungeln och jag inser ganska snabbt att det ju i princip går att försäkra sig MOT ALLTING!! Det är bara en fråga om självrisk och premier. För mina behov som student är dock en del av dem tämligen ointressanta, så som; livsförsäkring, båtförsäkring, flygplansförsäkring, bilförsäkring för att inte tala om ”individualiserat barn försäkring” eller ”inkomstförsäkring”, då tanken på att jag som precis börjat studera till civilingenjör någonsin skulle komma i behov av en sådan känns minst sagt verklighetsfrämmande.

Nåväl, efter att för en stund gått bort mig bland jämförelseguider och de stora aktörernas erbjudanden på nätet så inser jag att de fackförbund jag tecknat studentmedlemskap med för hela studietiden erbjuder en skräddarsydd studentförsäkring som täcker in dem viktigaste behoven för min del. För en kraftigt reducerad summa får jag de tre viktigaste försäkringarna i formen av hemförsäkring, allriskförsäkring och en komplementerande olycksfalls försäkring som tar vid där Universitetets kollektivförsäkring slutar gälla. I den ingår de viktigaste sakerna som kan hindra olyckan från att utvecklas till en större katastrof:

  • Skydd för mina saker
  • Rättskydd
  • Krisskydd
  • Överfallsskydd
  • Rättsskydd
  • Reseskydd
  • Flyttskydd
  • Borta och otursskydd

Nu när detta kan prickas av på min ”att göra som vuxen”-lista, känner jag mig faktiskt lite vuxnare och mer ansvarstagande faktiskt. Men nu vankas bärsa och Fifa 14-lir med grabbarna! Lycka till med dittvuxenpoängssamlade!