Att hitta billig bilförsäkring i tre steg

Det första man bör göra efter att ha köpt en bil är att teckna en försäkring. Inte bara för att försäkra sig mot skador på bilen utan även eftersom det är lag på att man minst måste ha trafikförsäkring om man ska föra ett fordon i trafiken i Sverige.

Här presenteras tre steg man kan gå för att hitta en billig bilförsäkring.

  1. Nuvarande bolag

Det är knappast vanligt att bilförsäkringen är den första försäkring man tecknar i livet. Många har åtminstone hemförsäkring sedan tidigare men ofta fler försäkringar än så. Det första man kan göra är därför att kontakta det försäkringsbolag där man redan har försäkringar och se vilket pris på bilförsäkringen man kan få. Orsaken är att många bolag erbjuder mängdrabatt om man samlar fler försäkringar på samma ställe.

  1. Jämför bilförsäkring

Nästa steg blir att jämföra priset på bilförsäkring hos andra försäkringsbolag. Detta sker enkelt online hos någon av de större jämförelsesidorna. Man skriver in en del information om bilen och sig själv och får snabbt fram prisuppgifter på de olika bolagen. Det ska tilläggas att de priser som anges inte är inkluderat den mängdrabatt man kan få. Det är därför som punkt ett ska genomföras före denna.

  1. Pressa priset

Nästa steg blir att pressa priset ytterligare. Det handlar inte om att pruta utan att hitta faktorer som gör att försäkringsbolagen sänker premien automatiskt. Vissa bolag ger till exempel lägre premie om man alltid har bilen stående i ett låst separat garage på natten. Välj därför de tre billigaste försäkringsbolagen på listan och ring upp dem. Fråga om det på något sätt går att påverka priset genom larm, lås eller liknande insatser.

Det kanske låter omständigt att gå denna väg men det handlar om en insats på ca 30 minuter. En halvtimme som kan förändra kostnaden flera hundra kronor per år.